Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Veld is aangepast.
Leopold 1-laan 98 , 8000 Brugge
050 31 61 05
Het artikel is toegevoegd aan uw winkelmandje
Gerijpt vlees
Gerijpte Blonde d’Aquitaine van slagerij Maertens

Gerijpt of dry-aged rundsvlees wordt gekenmerkt door een malsere textuur en volle, intense smaak. Bij ons wordt het rundsvlees in een droogkoelkast op karkas gerijpt. Dit streng gecontroleerd proces zorgt voor een natuurlijke afbraak van het spierweefsel waardoor het vlees malser wordt en een bijzondere smaak krijgt.

Ons rundvlees wordt gedurende twee weken natuurlijk gerijpt voor een nog malsere en smaakvollere biefstuk. Daarnaast is er nog een aanbod met verder gerijpt rundvlees, waaronder gerijpte entrecôte, rib-eye, côte à l’os, T-bonesteak en biefstuk.

Dit aanbod vullen we aan met gerijpt rundvlees van andere rassen, en kalfs- en lamsvlees naargelang de vraag.

Hoe gerijpt vlees klaar maken?

Een goed stukje gerijpt vlees laat u best eerst gedurende 30 tot 45 minuten in de oven op 50° rusten alvorens u het bakt.

Na het rusten in de oven, kan u het vlees kruiden, vetstof laten heet worden en het vlees dichtschroeien in de pan, of op de grill of barbecue. Na het bakken laat u het vlees best even bekomen in de oven op 50° gedurende 15 minuten.

Meer weten over het klaarmaken van gerijpt vlees? Vraag gerust.
We kunnen u ook steeds helpen met een heerlijke kruidenmengeling voor uw stukje vlees!

Nieuwsgierig naar ons gerijpt rundsvlees van topkwaliteit?